Weblog

SEO Uyumlu Web Tasarım Nedir ve Nasıl Doğru Şekilde Yapılır?

SEO uyumlu web tasarımı

SEO uyumlu web tasarımı, harika görünen, kullanımı kolay ve tüm erişilebilirlik kurallarına uyan bir web sitesi ile aynı zamanda Google gibi arama motorlarında üstünlük sağlamak için özenle hazırlanmış bir stratejiye bağlı kalan mükemmel bir koreografi gibidir. Buna nasıl ulaşılır? İşte zirveye ulaşmanın önemli adımları.

Ne düşündüğünüzü biliyoruz: SEO uyumlu web tasarımı hizmetimizde göz açıp kapayıncaya kadar muazzam bir şekilde yayılan bir kavramdır. Kısa bir süre önce SEO hakkında konuşmak, yabancı bir dil hakkında konuşmak gibiydi, ancak bugün bu bir norm haline geldi.

Artık zihniyetimizi değiştirmenin ve web tasarımlarımızın SEO optimizasyonuna odaklanmasını sağlayacak yöntemleri kullanmanın zamanı geldi. Projeye yeşil ışık yakılmadan önce bile SEO optimizasyonu düzeyinde planlama en başından itibaren herkesin aklında olmalıdır.

Bu makalede, web geliştiricinizle birlikte oluşturduğunuz web tasarımı açısından veya sayfayı yapan siz olsanız bile, SEO’yu optimize etmenin önemli noktalarını size göstermek istiyoruz.

Web tasarımı ile SEO arasındaki mükemmel dengeyi bulmak herkesin erişemeyeceği bir sanattır!

Web tasarımında SEO optimizasyonu, sayfanızı Google’da ve diğer arama motoru sonuçlarında üst sıralara çıkarmanın anahtarı olsa da, nereden başlayacağınıza ve nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair bir harita olmadan bu kadar çok tasarımcı ve geliştiricinin kaybolması şaşırtıcıdır.

Günümüzde SEO, yani web sitenizin arama motorlarına uygun, Google ve diğer arama motorlarında iyi konumlanacak şekilde optimize edilmesi, internette var olmak isteyen her şirket için neredeyse bir zorunluluktur. Bu konuda uzman SEO ajansları ve web tasarım uzmanları olmasına rağmen , web sayfalarının tasarımı ve geliştirilmesine adanmış birçok şirket, nereden başlayacağını veya hangi hususları dikkate alacağını bilmeden hala bulutların içindedir.

İçindekiler

SEO uyumlu web tasarımı nedir ve nasıl oluşturulur?

Web sayfası tasarımına yaklaşımınızı değiştirin ve İnternet işinizin başarısı büyük ölçüde buna bağlı olduğundan SEO optimizasyonunu önemli bir unsur olarak düşünün.

Web sitenizin tasarımına başlamadan önce bunları dikkate alsanız bile, aşağıda bahsedeceğim SEO hususlarının birçoğunun önemli sonuçlar sağlayabileceğini göreceksiniz.

Bir web sitesinin Google veya başka bir arama motoru gibi ana arama sonuçlarında indekslenmesi için, arama motoru tarafından analiz edilmesi ve doğrulanması gerekmektedir. Bu nedenle, arama motorunun web sitenizi incelemesi ne kadar kolaysa , doğru şekilde dizine eklenme şansı da o kadar artar.

Amaç bulunmaktır ve bunun için öncelikle Google’ın sizi indekslemesi gerekmektedir.

SEO alan adı ve SSL güvenlik protokolü

SEO oyununuzu geliştirmek için iki önemli konu olan alan adı sorununa ve güvenli SSL protokolüne bir göz atalım.

Alan adına gelince, seçim üzerinde tam kontrole sahip olmayabilirsiniz ancak bazı fikirleri bir kenara atabilirsiniz. Çünkü? Çünkü bugün, arama motorlarının web içeriğinizi sevmemek için hiçbir mazeretlerinin olmamasını istiyoruz. Nişiniz veya odak noktanızla ilgili anahtar kelimeleri içeren bir alan adı, işletme veya marka adına kıyasla saf altındır.

Şimdi o güvenli protokolden, “HTTPS” ile ünlü SSL’den bahsedelim. Web sitenizi geliştiren sihirbazın bununla ilgilenmesi önemlidir. Bu günlerde, Google gibi arama motorları HTTPS’ye sahip olmanız konusunda oldukça ısrarcı ve SEO konusunda endişeleniyorsanız bu kulaklarınıza hoş geliyor.

Demek istediğimiz, sitenizi geliştirmeye başlamadan önce bu güvenli protokole sahip olduğunuzdan emin olun. Siteniz çalışır hale geldikten sonra güvenli protokolleri değiştirmek, özellikle büyük bir siteniz varsa, gerçekten can sıkıcı olabilir. Veritabanı ayarlamalarından, yönlendirmelerden ve diğer zorluklardan bahsediyoruz.

Arama motorlarının en başından beri kükremesini sağlayacak bir web tasarımı istiyorsanız, bu SSL sertifikalarını talep etmeyi yapılacaklar listenize ekleyin, böylece bu protokolü en baştan uygulayabilirsiniz.

SEO uyumlu web tasarımı için mobil uyum

Kullanıcıların %80’i ve giderek artan büyük çoğunluğunun, arama yapmak için mobil cihazları üzerinden internete bağlanmayı tercih ettiği açıktır. Bu eğilim, web sayfalarının bu davranışa uyarlanmış tasarımına yön vermiştir.

Arama motorları sonuçları sıralarken mobil deneyimi dikkate aldığından, mobil uyumluluk bir web tasarımının SEO optimizasyonunda önemli bir noktadır. Bu nedenle SEO uyumlu web tasarımından bahsettiğimizde ve sayfamızın ön sıralarda yer almasını istediğimizde tasarımın baştan itibaren responsive olması şarttır.

Bir web tasarımının mobil cihazlara uyarlanması, projenin başından itibaren ele alınması gereken bir konudur.

Etkili bir mobil web tasarımı oluşturmanın yönergelerini hatırlamak önemlidir: Kullanılabilirlik ilkelerine uymalı ve olağanüstü bir kullanıcı deneyimi sağlamalıdır. Temiz bir arayüz, yeterli düzen ve sayfadaki öğe sayısı, başarılı bir mobil sürüm geliştirmenin anahtarıdır.

SEO Uyumlu Web Tasarımı: Görselleri optimize etme sanatı

Sıkı tutunun, çünkü bu SEO uyumlu web tasarımı bulmacasının önemli bir parçası! Görüntü boyutunun, web sitenizin yükleme hızını yavaşlatan kötü adam olabileceği ve konumlandırma söz konusu olduğunda bu affedilemez bir suç olduğu ortaya çıktı.

Web tasarımının en başından itibaren SEO görsel optimizasyonunu temel bir dayanak olarak uygulamalısınız . Bu, özellikle çok sayıda görselin bulunduğu sitelerde hayati önem taşır.

Buradaki fikir, kaliteden ödün vermeden görsellerin boyutunu küçültmektir. Bu işi sihirli bir şekilde yapan, kimse farkı fark etmeden görüntüleri daha açık hale getiren programlar var.

Elbette, web sitenizi yayınladıktan sonra da bu sihri gerçekleştirebilecek programlar ve eklentiler bulabiliriz, ancak dürüst olmak gerekirse, bunu en baştan yapabilecekken neden ekstra işlerle programınızı zorlaştırasınız ki?

Kodlama kurallarından mı bahsediyoruz?

Kesinlikle! Aslında burada anlatabileceğimden daha fazla kural var.

Mesele sadece sayfa kodunuzu Google arama motoruna uygun hale getirmek değil, aynı zamanda web sitenizin hızla uçmasını sağlamaktır.

Bu son kısma gelince, anahtar ultra temiz, süper verimli web sitesi oluşturmalktır. önemlidir.

Bu, SEO’yu etkileyen ve kodlamaya başlamak ve web tasarımınızı hayata geçirmek için ellerinizi klavyeye koymadan önce gerçekleştirmeniz gereken bir harekettir.

Kod yapısını basitleştirme

İşte altın bir kural: Web sitenizin tasarımında ne kadar çok etiket ve kod satırı kullanırsanız, arama motorunun tüm bu bilgileri işlemesi o kadar fazla zaman alır ve bu da SEO’yu olumsuz yönde etkileyebilir. Ne yazık ki birçok web sitesi, kodlarının karmaşıklığı nedeniyle arama motorları için gizemli bir bulmaca gibidir.

Buradaki fikir yalnızca aklınızdaki web tasarım sonucunu elde etmek değil, aynı zamanda bunu SEO açısından en optimize edilmiş şekilde elde etmektir. Özellikle kullanıcı deneyimi söz konusu olduğunda, kodunuzun sorunsuz okunması için mümkün olduğunca az etiket kullanan bir yapı tanımlamaya zaman ayırmanız önemlidir.

Web sitesinin yapısı ve kodu SEO’yu optimize etmek için hayati öneme sahiptir.

Schema.org tarzı yapılandırılmış veriler

Arama motorunun gördüklerini anlamasına yardımcı olan bilgi paketleri gibi olan yapılandırılmış verilerden bahsedeceğiz. Büyük soru?: İndeksleme için önemliler mi? Tamamen!

Bu yapılandırılmış verilerin konuştuğu dil, Schema.org kuralları tarafından belirlenen dildir; bu nedenle, bunun nasıl kodlandığını öğrenmek için zaman ayırmanız önemlidir.

İlginç olan şu ki, bu yapılandırılmış veriler, arama sonuçlarında görünen süslü, zengin parçacıkları bir araya getirmek için kullanılıyor. Bu zengin snippet’ler kullanıcıların aradıklarını bulmalarını kolaylaştırır ve bu da web sitenizin daha fazla tıklanması anlamına gelir.

Hepsi bu kadar değil; Google, yapılandırılmış verilerinizin iyi durumda olup olmadığını kontrol etmek için bir araç sunuyor. Ayrıca bu zengin verileri birleştirmenize yardımcı olacak bir veri işaretleme yardımcı programına da sahiptirler.

GZip Sıkıştırma: Web sitenizi daha hafif hale getirme

Günümüzde cPanel kullanan sunucuların yükselişiyle bu adım gereksiz görünebilir. Ancak önemli olan web sitenizde GZip sıkıştırmasının etkin olduğundan emin olmaktır , çünkü bu, boyutunu küçültür ve yüklemeyi hızlandırır.

Eğer cPanel bulunan bir sunucudaysanız, “web optimizasyonu” bölümüne gidin ve sıkıştırmayı etkinleştirin. Hazır!

Kanonik URL etiketi: SEO uyumlu web tasarımında elinizin altındaki bir as

Web sitenizde bir sayfanın iki versiyonu olduğunda, “zayıf içerik” olarak bilinen yinelenen içerik hayaleti pusuya yatar.

Mobil cihazlar için farklı bir sürümü yönetirken, kanonik URL’ler kullanmak ve dizine eklemede hangi URL’nin öncelikli olması gerektiğini belirtmek için rel=”canonical” etiketlerini eklemek çok önemlidir .

URL’ler doğru şekilde tanımlanmazsa, web siteniz dizine ekleme sorunlarıyla ve yinelenen içerikle karşı karşıya kalabilir; bu da Google’ın ciddi şekilde cezalandırdığı bir durumdur.

Test alt alanlarındaki referanslar: Ayrıntılara dikkat!

Bu nokta, tüm durumlar için geçerli olmadığından oldukça isteğe bağlıdır. Ancak alt alan adlarında test yapanlardansanız dikkat edin.

Genellikle bir alt alan adında bir test sürümü oluşturduğumuzda, URL’leri bu adrese göre işaret etme ve ardından bunları değiştirmeyi unutma eğilimindeyiz.

Referansları nihai alan adına göre güncellemezsek, muhtemelen 404 hatasıyla (sayfa bulunamadı) karşılaşacağız.

Web sitenizin SEO denetimi bu sorunları bulmalıdır.

Test için alt alan adları oluşturmak yerine, ana alan adı üzerinde çalışmayı, indekslemeyi engellemeyi ve bir “Bakım veya yapım aşamasında” sayfası oluşturmayı düşünün. Siteniz hazır olduğunda robotların işlerini yapmasına izin verirsiniz, hepsi bu!

Web sitenizin altbilgisinde SEO bağlantılarının oluşturulması

Google, arama sıralamalarını manipüle etmeye çalışan bağlantılar konusunda çok net.

Artık içerik yönetim sistemlerine dayanan web siteleri dünyasında, önceden bildirimde bulunmaksızın harici bağlantılar başlatan eklentiler bulmak yaygındır. Bu bağlantılar sizi eklenti oluşturucularının sayfasına veya diğer ilgili sitelere yönlendirebilir.

Bu eklentileri yetkisiz bağlantılara karşı kontrol etmek için web geliştiricinizle konuşmanız önemlidir. Bunları tespit etmeniz durumunda silmelisiniz. Bunları görünür tutmak istiyorsanız onları “nofollow” olarak işaretlediğinizden emin olun .

İlk bayt yükleme süresi: Son test

Yukarıdaki tüm hususları optimize ettikten sonra, bir yükleme hızı testi yapmanın zamanı gelmiştir. Birinci sınıf SEO uyumlu web tasarımında yükleme hızı çok önemlidir ve bu test size ne durumda olduğunuza dair net bir fikir verecektir.

Önemli bir ayrıntı, sunucunun sayfanızın ilk baytını yüklemesinin süresidir. Bu süre sayfanızın optimizasyonunun kalitesine ve her şeyden önce iyi bir barındırma hizmeti seçimine bağlıdır.

Genel olarak yükleme hızı, sunucunuzun performansını ortaya çıkaracak ve iyileştirilmesi gereken alanlara işaret edecektir. Bu anlamda web geliştiricinizden web sunucusunu bu yükleme süresini optimize edecek şekilde yapılandırmayla ilgilenmesini isteyin.

Sunucu yanıtını etkileyen en ilgili yapılandırma yönlerinden biri “hayatta kalma”dır. Etkinleştirildiğinde bu mekanizma, sunucunun belirli bir süre sonra bağlantıyı kapatmasını engeller, bu da yeniden deneme sayısını azaltarak indirme hızını artırır. Ancak bu, web sunucusu yapılandırmanızda optimize edilebilecek birçok faktörden yalnızca biridir.

robots.txt dosyanızın SEO optimizasyonu

Önlem olarak, robots.txt dosyasında sayfanızın dizine eklenmesini engelleyen hiçbir şeyin bulunmadığından emin olun.

Yanlış yapılandırma, sitenizin istenmeyen bölümlerinin dizine eklenmesine veya daha da kötüsü hiç dizine eklenmemesine neden olabileceğinden, bu dosyalar dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Eğer sitenizi Google Search Console’a kaydettiyseniz bu dosyada sorun yaşayıp yaşamadığınızı kontrol edebilirsiniz.

Tarama ve SEO programları

Pek çok web sitesi, izleme programları aracılığıyla kullanıcı ziyaretlerini ve davranışlarını izlemeye çalışır; Google Analytics en yaygın kullanılanıdır. Bu araç, dijital pazarlama stratejilerinizi geliştirmek için gereklidir.

Veri toplamayı etkileyebileceğinden, izleme kodunun nasıl yerleştirileceğini bilmek ve kodun birden fazla yerleştirilmeyeceğinden emin olmak çok önemlidir. Web konumlandırmasını doğrudan etkilemese de SEO optimizasyonunu ve pazarlamayı etkileyen eylemleri değerlendirmenize yardımcı olacak bilgilerin elde edilmesi açısından hayati öneme sahiptir.

Başta Google ve Bing olmak üzere arama motorları için optimizasyona odaklanarak SEO uyumlu web tasarımının gerektirdiği önemli bir kısmı ele aldık. Gördüğünüz gibi, mesele herhangi bir şeyi farklı yapmak değil, daha ziyade sürece yeni hususları dahil etmek.

Sonuçları ölçmeden web tasarımı ve SEO işe yaramaz. Google Analytics önemlidir.

SEO Uyumlu Web Tasarımı: Her ne pahasına olursa olsun kaçınmanız gereken hatalar

Günümüzde SEO uyumlu web tasarımı salt estetiğin çok ötesine geçiyor; SEO açısından teknik ve işlevsel olarak kusursuz olmalıdır.

İnternette bir web projesi oluşturmak, birçok parçayı içeren bir görevdir ve web tasarım ajansınızla işbirliği içinde hepsinin birbirine mükemmel şekilde uyması gerekir . Çoğu zaman durumun böyle olduğu, web tasarım ve programlama alanında çalışan herkesin istenilen sonuca ulaşmak için sürekli iletişim ve işbirliği içinde olduğu düşünülür ancak gerçekte durum her zaman böyle değildir, özellikle de hedeflerin net olmadığı durumlarda .

Kendinize şu soruyu sorabilirsiniz: “Bu ne için?” Cevap basit: Web tasarımının nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin değerlendirmedeki hatalardan, tüm ekibin işbirliği yapmasının ve uzun vadeli komplikasyonlardan kaçınmanın önemini vurgulamadan bahsedemem.

Geçmişte, İnternet’in bu kadar yaygın olmadığı zamanlarda, bir web sitesi oluşturmak düzensiz bir süreçti. Geliştirme ve tasarımın bir tarafta yürütülmesi yaygındı, diğer stratejiler ve optimizasyon ise ayrı ayrı çalışılıyordu. Görünüşe göre web sitesi “harika” görünüyordu ve aynı zamanda “çalıştı”, ancak web sitesini Google arama sonuçlarına yerleştirmek için değerli fırsatlar boşa gitti ve bu da “SEO uyumlu web tasarımı” teriminin ortaya çıkmasına neden oldu.

Günümüzde yeterli bir SEO uyumlu web tasarımı sadece estetiğe odaklanmamalı, aynı zamanda Google ve diğer arama motorlarında indeksleme ve konumlandırma konusunda kullanıcıya işlevsel, tatmin edici ve teknik açıdan mükemmel bir deneyim sunmalıdır.

Başlangıçta bahsettiğimi hatırlayın: Hataların en aza indirilmesi için projenin parçası olan herkesin işbirliği şarttır.

Daha sonra, bir SEO danışmanı ve web konumlandırma uzmanı olarak deneyimlerime göre, web sitesinin SEO optimizasyonunda sorunlara neden olabilecek tasarım sırasında bazı yaygın hataları göreceğiz.

İçerik hiyerarşisi: SEO uyumlu web tasarımında bir anahtar

Etkili bir SEO uyumlu web tasarımı elde etmek için H etiketlerinin, özellikle de H1’in doğru kullanımının çok önemli olduğu size mutlaka söylenmiştir. Ancak gerçekte bu, içerik hiyerarşisinin arama motoruna web sayfanızın neyle ilgili olduğunu iletmek için çok önemli olduğu anlamına gelir.

Kullanıcı içeriği okumaya başlamadan önce görünen başlık, web sayfanızın konusu hakkında ipuçları vermelidir. Bu nedenle temsili isim ve açıklamaların kullanılması tavsiye edilir.

İçerikteki yapı ve hiyerarşi eksikliğinden bahsederken, içeriğin belirli yönlerini vurgulamayan paragraf etiketlerinin sıklıkla kullanıldığı gerçeğinden bahsediyorum. Paragrafların başlıklardan daha az önemli olduğunu unutmamalısınız.

SEO uyumlu web tasarımında en iyi uygulama, belirli bir metnin diğerlerinden daha alakalı veya önemli olduğunu belirtmek için H etiketlerini kullanmaktır. Başlıklara ve alt başlıklara anahtar kelimeler eklemenizi önerdiğimi hatırlıyor musunuz? Nedeni şu: bunlar öne çıkan metinler.

Kendinizi yalnızca H1’i kullanmakla sınırlamayın; Aslında aynı sayfa veya bölümde birden fazla H1 etiketi kullanmak arama motorunun kafasını karıştırabilir ve kafa karıştırabilir. İçeriğinizin düzenine göre H etiketlerini kullanmalısınız. Örnek olarak H2’deki ana başlıkları ve H3’teki ikincil başlıkları ele alalım. Bu yalnızca araştırmacının yapıyı anlamasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda okuyucuya rehberlik ederek görsel olarak çekici olmayan büyük bir metin bloğuyla karşı karşıya kalmasını engeller.

Görsellerle web tasarımı: Boyut mu, kalite mi?

Multimedya kaynaklarının başrolde olduğu bir çağda yaşadığımızı biliyorum. Ancak bu, büyük görselleri gelişigüzel kullanmamız gerektiği anlamına gelmiyor. Kaliteden ödün vermeden görsellerin ağırlığını ve boyutunu optimize etmenize olanak tanıyan araçlar vardır. Bu teknik SEO uyumlu web tasarımında müttefikiniz olmalıdır.

SEO uyumlu web tasarım stratejinizde yüksek kaliteli görseller kullanın, ancak bunların doğru boyutta olduğundan ve optimize edildiğinden emin olun, böylece sayfa yüklemenizi yavaşlatmazlar.

Şahsen ben küçük ekranlarda devasa görsellerin kullanılması gerektiğine katılmıyorum. Küçük ekranda 5000×5000 piksellik bir görüntü ile 1200×1200 piksellik bir görüntü arasındaki fark nedir? Birincisi çok daha büyük ve ağırdır, yüklenmesi daha uzun sürer ancak görsel açıdan herhangi bir avantaj sağlamaz.

Büyük önem taşıyan bir diğer husus da kullanılan görüntü formatıdır; WebP resim formatını kullanmanızı öneririz .

Resim yüklemek için alternatifler

Özellikle WordPress’i içerik yönetim sistemi olarak kullanıyorsanız görselleri yalnızca kullanıcı görüntülediğinde yüklemenizi sağlayan eklentilerin bulunduğunu bilmelisiniz. Bu konsepte “Tembel Görüntüler” denir ve web sitenizin yükleme hızını artırmada çok yardımcı olabilir.

Çalışma şekli basittir: Eklenti, görsellerin konumunu ve kullanıcının her an sayfada nerede olduğunu izler. Kullanıcı sayfayı kaydırıp bir görselin bulunduğu alana ulaştığında eklenti o görseli eşzamansız olarak yükleyecektir. Bu, daha verimli şarj ve daha hızlı bir kullanıcı deneyimi sağlar.

Pop-up reklamlar veya bildirimler: SEO’ya etkisi

Can sıkıcı pop-up’lardan veya pop-up reklamlardan bahsedelim. Bu öğeler kendi başlarına sayfanızın yüklenme hızını etkilemez ancak kullanıcı deneyimini etkiler ve bu da SEO’nuzu etkiler.

İçeriğin okunmasının bir pop-up reklamla kesintiye uğraması, web sitenizin kullanılabilirliğini olumsuz etkiler ve arama motorları tarafından cezalandırılır. Bu, sitenizin Google’dan kaybolacağı anlamına gelmez ancak kullanıcı deneyimi puanınızda bir düşüş göreceksiniz, bu da sizi web konumlandırma açısından rakiplere göre daha kötü bir konuma getirebilir.

Ama endişelenmeyin, o kadar da kötü bir haber değil. Programlama ve SEO uyumlu web tasarımı bilgisine sahip olanlar, CSS ve JavaScript kullanarak, kullanıcı deneyimini olumsuz etkilemeden veya pop-up engelleme araçları tarafından tespit edilmeden, pop-up’larla aynı etkileri elde etmenin mümkün olduğunu biliyor.

Resimlerde metin düzeninin yanlış kullanılması

Burada bir ayrım yapmak önemlidir. Infographics kullanımı olumlu bir uygulamadır. Öte yandan, metin içeren banner’ları resim olarak kullanmak SEO’yu olumsuz yönde etkileyen şeydir.

Bunun nedeni basit: Arama motorları, ister banner ister fotoğraf olsun, bir görselin içindeki metni okuyamaz ve yorumlayamaz. Kendinize şu soruyu sorabilirsiniz: “O halde bunu nasıl yapmalıyım?” Çözüm basit: HTML’yi etkili bir şekilde kullanarak, resmi ve metin kabını bunun üzerine yerleştirebilirsiniz. Tek bir varlık gibi görünseler de aslında iki ayrı unsur veya katmandırlar. Bu tekniğin olumlu yanı, HTML kabının arama motoru tarafından mükemmel bir şekilde yorumlanmasıdır; bu, içeriğinize anahtar kelimeler ekleyerek web konumunuzu geliştirebilir.

Resimlerin üzerine metin yerleştirmek web sitenizin SEO’su için iyi bir fikir değildir.

Zayıf SEO görsel optimizasyonu.

Görselleri SEO için optimize ederken kaçınılması gereken yaygın hatalardan bazıları şunlardır:

  • Resimler için genel veya alakasız dosya adları kullanın. Resimlerin tirelerle ayrılmış açıklayıcı anahtar kelimelerle adlandırılması önemlidir, örneğin: seo-en-imagenes.jpg.
  • Alt özelliğini kullanmayın veya yanlış kullanmayın. Alt özelliği, görselin içeriğini tanımlayan ve arama motorlarının ve görme engelli kullanıcıların görseli anlamasına yardımcı olan alternatif metindir. Alt özelliği kısa, anlaşılır olmalı ve ana anahtar kelimeyi içermelidir.

Web tasarımı ve sonsuz kaydırma: Artıları ve eksileri

Sonsuz kaydırma, bazı web geliştiricilerinin artıları ve eksilerine rağmen tercih ettiği bir seçenektir. Birçoğunun neden bu tekniğe yöneldiğini anlıyorum.

Durum şudur: Sonsuz kaydırma kullanımı, sayfalandırma ihtiyacını ortadan kaldırır; bu, doğru yönetilmediği takdirde yinelenen içeriğe sahip olma sorunlarını önleyebilir. Ancak dezavantajları da vardır: Bu teknik, web sayfasının yüklenme hızını yavaşlatabilir ve kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyebilir. Ek olarak, sayfalandırmanın aksine, sonsuz kaydırma kullanıldığında ortaya çıkan zorlukların çözümü daha karmaşıktır.

Web içeriği tasarımı ve SEO hataları

Kötü içerik yapısı ve dağıtımı nedeniyle ortaya çıkan iki sorundan ve bunların web sitenizdeki SEO ve kullanıcı deneyimi üzerindeki etkilerinden bahsedelim. İçerik düzeni kafa karıştırıcı olduğunda, kullanıcılarınızın sayfanızda kaybolması muhtemeldir, bu da hem SEO optimizasyonu hem de ziyaretçi memnuniyeti açısından zararlıdır.

Anahtar kelimelere dayalı sayfaların SEO optimizasyonu

Temiz ve minimalist bir tasarım sürdürmek isteyen birçok web sitesi, çok az sayfaya sahip olmayı tercih ediyor, bu da onların tek bir sayfada birden fazla anahtar kelime içermesine yol açıyor. Bu, belirli aramalar için içeriğin odağını ve alaka düzeyini belirlemeyi zor bulduklarından, Google ve diğerleri gibi arama motorları için kafa karışıklığı yaratır.

Anahtar kelimeleri benzer konu grupları halinde düzenlemek önemlidir, ancak farklı konuları aynı sayfada karıştırmak arama motorlarının kafasını karıştırabilir. Çevrimiçi bir mağazanız varsa ana sayfada tüm ürünleri vurgulamak yerine her ürün grubu için ayrı sayfalar oluşturmanız önerilir.

Çok açıklayıcı olmayan ve SEO’dan yoksun web içeriği

Bazı minimalist web tasarımcıları, ağırlıklı görseller ve az metin içeren sayfalar oluşturmayı tercih eder. Ancak bu, arama motorlarının sayfanın neyle ilgili olduğunu anlamasını zorlaştırabilir.

Yalnızca ürün görsellerinin bulunduğu, açıklayıcı metin veya optimize edilmiş görsellerin bulunmadığı bir web siteniz olduğunu düşünün. Bu durumda sayfa özellikle beklediğiniz anahtar kelimeler için indekslenme ve sıralamada zorluk çekecektir.

Yalnızca SEO optimizasyonu amacıyla sayfanıza metinle aşırı yükleme yapmanızı önermiyorum. Bunun yerine kullanıcıya değer sağlayan ve arama motorlarının sayfanın içeriğini anlamasına yardımcı olan içerik ekleyin. Bu yalnızca SEO’nuzu geliştirmekle kalmayacak, aynı zamanda ziyaretçinin anlayışını ve deneyimini de geliştirecektir.

Web sayfasının yüklenmesini yavaşlatan unsurlar

Aşırı JavaScript kullanımı web sayfanızın yüklenmesinde gecikmelere neden olabilir; aynı durum diğer sayfalardan indirilmesi gereken CSS dosyalarının eklenmesinde de olur. Benim önerim, bu JavaScript ve CSS öğelerinin eşzamansız yüklenmesini etkinleştirmenizdir; bu, bunların yüklenmesinin sayfanın geri kalanının yükleme süresini etkilemediği anlamına gelir.

Web sayfasının yüklenmesinde önemli gecikmelere neden olabilecek diğer bir faktör, özellikle YouTube veya diğer platformlardan videolar yerleştirildiğinde videolardır. Testler yaptım ve sonuçlar dikkate değer: videolara sahip olmakla videolara sahip olmamak arasındaki fark oldukça büyük. Video içeriğini eklemeden önce ihtiyacını sorgulamak ve yüklenmesini hızlandıracak seçenekleri araştırmak önemlidir.

Web sitesinin yüklenme hızını olumsuz etkileyen her şeyden kaçının

SEO Uyumlu Web Tasarımda URL’lerin kullanımı

Yukarıda da belirttiğim gibi açıklayıcı ve SEO açısından optimize edilmiş URL’ler kullanmak önemlidir. Açıklayıcı olmayan URL’ler, arama motorlarının web sitenizi verimli bir şekilde dizine eklemesini zorlaştırır.

Ana fikir, sayfanın içeriğini açıkça tanımlamaya yardımcı olan anahtar kelimeleri URL’lere eklemektir. Bu yalnızca indekslemeyi geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda içeriğin arama motorları tarafından anlaşılmasını da kolaylaştırır.

SEO Uyumlu Web tasarımında SEO veri işaretlemesi eksikliği

Günümüzde Schema.org’u kullanan veri işaretleme oldukça popüler hale geldi ve her tür web sitesinin SEO optimizasyonunda etkili olduğu kanıtlandı.

Bu işaretlemeyi kullanmak, arama motorlarına sayfanızın içeriği hakkında daha güçlü sinyaller vererek dizine eklemeyi hızlandırır ve doğru bilgiler sağlar. Ancak işaretlemenin öneminin farkında olmanız ve bunu yapmak için yalnızca eklentilere güvenerek kendinizi sınırlamamanız çok önemlidir.

İşaretlemenin potansiyeli bu eklentilerin sunduklarının ötesine geçer ve SEO açısından gerçekten fark yaratabilir.

Mevcut SEO konumlandırmasını dikkate almadan web yeniden tasarımı

Çoğu zaman, web sayfaları görünümlerini iyileştirmek için yeniden tasarlamaya karar verirler, ancak bu süreçte daha önce yapılan tüm SEO konumlandırma çalışmalarını mahvederler.

Yeniden tasarlama sürecinde metni anahtar kelimeleri ortadan kaldıracak şekilde değiştirmemeniz veya bu anahtar kelimelerin ilişkisini ve miktarını büyük ölçüde değiştirmemeniz gerektiğini unutmamanız önemlidir . Ayrıca arama motorlarında iyi konumlanmışsa web adreslerinin (URL) değiştirilmemesi çok önemlidir. Kısaca yeniden tasarım yaparken değişikliklerin ağırlıklı olarak görsel olmasına ve yaptığınız SEO uyumlu web tasarım çalışmasını etkilememesine dikkat edin.

Güncel teknolojiye uyum sağlamayan web tasarımı

Bu size pahalıya mal olabilecek bir hatadır. İnternet radikal bir dönüşümden geçiyor ve arama motorları daha hızlı, kullanımı daha kolay ve yenilikçi teknolojiler aracılığıyla kullanıcı ihtiyaçlarına daha iyi yanıt veren web sitelerini seviyor.

Bu teknolojinin bir örneği, arama motorlarında popülerlik kazanan hızlandırılmış web sayfalarının (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar veya AMP) uygulanmasıdır. Bu trendlere uyum sağlanamaması, Google veya Bing gibi arama motorlarında SEO uyumlu web konumlandırmasını olumsuz etkileyebilir.

Bazı web tasarım profesyonelleri, kaynak sınırlamaları nedeniyle bu performans ve hız artırıcı araçları benimsemeye dirense de, bunların geleceği temsil edecek şekilde çalışmasını sağlayacak bir formül bulmak çok önemlidir. Daha da ciddisi, mevcut web tarayıcılarının çoğuyla neredeyse uyumsuz olan eski teknolojileri kullanmaya devam eden web sayfaları bulmamızdır.

SEO uyumlu web tasarımında hiçbir şeyi şansa bırakmayın!

Alınacak en önemli ders, SEO uyumlu web tasarımı oluşturken, bu tasarımın hedeflerinizi karşılayıp karşılamadığını ve iş hedeflerinize nasıl katkıda bulunduğunu dikkatlice düşünmeniz gerektiğidir.

Aşırı yüklenen ve aşırı yüklenen web sayfalarının dönemi geride kaldı. Ayrıca hiçbir anlam ifade etmeyen anahtar kelimelerle aşırı yüklenen metinler de gitti. Günümüzde İnternet’in talep ettiği şey çekici, gezinmesi kolay ve son derece hızlı web sayfalarıdır . Arama motorları bu tür web sayfalarını, arama sonuçlarında öne çıkan bir yer vererek ödüllendirir.

Webliyum olarak 2015 yılından beri SEO uyumlu web tasarımı konusunda uzmanız. Bizimle iletişime geçin, işletmeniz için ihtiyaç duyduğunuz SEO uyumlu web tasarımı oluşturmanıza yardımcı olmaktan mutluluk duyarız!

Yazıyı Paylaş:

Hizmetlerimiz

Hikayemiz.

Neden Biz?

WeBlog

Referanslar

İletişim

WhatsApp Destek

Hizmetlerimiz

Hikayemiz.

Neden Biz?

WeBlog

Referanslar

İletişim

WhatsApp Destek