WooCommerce dünyanın en popüler e-ticaret platformudur. Son derece esnektir, uygun maliyetlidir ve yeni başlayanlar için bile kullanımı kolaydır.
Ancak birçok kullanıcı WooCommerce’i kendileri kurma fikrinden biraz korkuyor. Çoğu, nasıl başlayacağını ve bunu nasıl doğru şekilde ayarlayabileceğini anlamakta zorlanıyor.
WooCommerce Nedir? Yeni Başlayanlar İçin WooCommerce Rehberi bilmeniz gereken her şeyi açıklayacağız. Bu şekilde e-ticaret mağazanızı başlatabilirsiniz.
İçindekiler
WooCommerce nedir?
WooCommerce, WordPress kullanarak çevrimiçi bir mağaza oluşturmanıza yardımcı olan bir eklentidir. Temel WordPress işletim sistemini alır ve onu tamamen işlevsel bir e-ticaret mağazasına dönüştürür.
WooCommerce sayesinde web sitenizde herhangi bir ürün ve hizmeti satmak kolay ve erişilebilirdir. Hem dijital hem de fiziksel ürünleri satmak, güvenli ödemeleri kabul etmek, envanteri yönetmek ve tüm vergileri otomatik olarak sınıflandırmak mümkündür.
Ve en önemlisi, WooCommerce, WordPress ile mükemmel bir şekilde bütünleşir, çünkü aynı şirket olan Automattic, aynı zamanda wordpress.com’un da sahibidir.
WooCommerce’in kısa tarihi:
WooCommerce eklentisinin başlangıcı WooThemes adlı bir şirkete kadar uzanıyor. Mark Forrester, Magnus Jepson ve Adii Pienaar tarafından kuruldu.
Daha sonra iki geliştirici James Koster ve Mike Jolley, WooCommerce üzerinde çalışmak üzere ekibe katıldı. Her ikisi de Jigoshop olarak bilinen bir e-ticaret yazılımı üzerinde çalıştı.
WooCommerce’in ilk sürümü 2011 yılında piyasaya sürüldü ve gerçekten popüler oldu. İki yılda 1 milyon indirme sayısına ulaştı. Zaten 2014 yılında WooCommerce 4 milyon indirmeye ulaştı. Ve gerisini zaten biliyorsunuz.. E-ticaret mağazaları oluşturmak için ana platformlardan biridir.
WooCommerce’in avantajları
Şüphesiz, e-ticaret mağazanızı oluşturmak için bu WordPress eklentisinin birçok avantajı vardır. Size WooCommerce kullanmanın bazı önemli faydalarını göstereceğim:
WordPress için tasarlanmıştır: WooCommerce, WordPress için geliştirildiği için içerik yönetim sistemiyle kesintisiz ve kolay entegrasyon sunar.
Herhangi bir ürünü satabilirsiniz: WooCommerce, kullanıcılarının her türlü ürünü satmasına olanak tanır. Fiziksel veya dijital ürünlerden çevrimiçi hizmetlere ve çok daha fazlasına kadar.
Tüm E-Ticaret Özellikleri: Bu eklenti, satıcılar ve müşterileri arasında sorunsuz bir işlem için birçok yararlı e-ticaret özelliği sağlar.
Mobil Uyumlu: WooCommerce ayrıca kullanıcılarına hem ücretli hem de ücretsiz birçok mobil tema sunmaktadır. Bu hem kullanıcı deneyimi hem de SEO açısından önemlidir.
Sağlam bir güvenliğe sahiptir: Bu eklenti, verilerinizi herhangi bir üçüncü taraf platformdan korur. Ayrıca satıcılar ve müşterileri arasındaki tüm işlemleri varsayılan olarak güvence altına alır.
İyi belgelenmiştir: WooCommerce, çok çeşitli konuları kapsayan kapsamlı talimatlara ve belgelere sahiptir. Bu bölüm web geliştiricileri için faydalıdır.
Tamamen özelleştirilebilir: WooCommerce ile çalışan tüm mağazalar serbestçe özelleştirilebilir.
Geniş bir destek topluluğu: Resmi bir müşteri hizmeti olmamasına rağmen WooCommerce, herhangi bir sorunla karşılaştığınızda size yardım etmeye istekli, büyüyen, küresel bir topluluğa sahiptir.
Çok sayıda ücretsiz ve ücretli uzantıya sahiptir: WooCommerce ile ilgili en iyi şey, kullanıcıların çok sayıda özellik ve entegrasyon kullanarak mağazalarını özelleştirmelerine olanak sağlamasıdır.
WooCommerce’i WordPress’e yükleyin
Daha önce de belirttiğim gibi WooCommerce, WordPress için bir eklentidir. Bu nedenle öncelikle WordPress’i kurmanız ve yapılandırmanız gerekir. İzlemeniz gereken adımların bir özetini aşağıda bulabilirsiniz:
1. Barındırma ve alan adı
Mağazanızı destekleyen ve onu tüm dünya için erişilebilir kılan iyi bir WordPress barındırma hizmetine yatırım yapmanız gerekecektir. Alan adı, çevrimiçi mağazanın kalıcı adresidir; örneğin www.alanadı.com .
Profesyonel Hosting’e mi ihtiyacınız var?
Size ticari paylaşımlı kaynak barındırmadan daha düşük bir fiyata yüksek performanslı yönetilen Bulut Barındırma planları sunuyorum. Farkı işaretleyin!
Turhost Barındırma Planlarına Bakın
2. WordPress’i yükleyin
En uygun WooCommerce barındırma sağlayıcısını seçtikten sonra WordPress yazılımını yüklemeniz gerekecektir.
Yazılımı WordPress sitesinden yükleyebilirsiniz .
3. WooCommerce’i yükleyin
WooCommerce ücretsiz bir eklenti olduğundan kurulumu oldukça kolaydır. Eklentiler > Yeni Ekle’ye gidin ve “WooCommerce”i arayın.
Sitenizde WooCommerce’i etkinleştirmek için “Şimdi Yükle” ve “Etkinleştir” seçeneğini tıklayın. Tercih edilen ödemeler gibi tüm temel ayarların yapılmasında kurulum sihirbazının size rehberlik etmesine izin verin.
4. WooCommerce Uyumlu Bir WordPress Teması Kurun
Bir sonraki adım en iyi WooCommerce temasını seçmektir. Örneğin Astra veya Storefront gibi hızlı, kişiselleştirilebilirliği yüksek ve hafif temaları kullanmanızı öneririm.
Ancak daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız aşağıda size çok değerli diğer WooCommerce şablonlarını anlatmaya devam edeceğim.
WooCommerce nasıl yapılandırılır?
Artık mağazanız iyi kurulduğuna göre, ilk ürünlerinizi eklemeden önce mağazanızın sorunsuz çalışmasını sağlamak için diğer bazı ayarları yapılandırın.
Kontrol panelinizden WooCommerce > Ayarlar’a gidin. Sayfada bir dizi sekme görmelisiniz.
Ayrıca, değişiklik yapmadan önce bir açıklama almak için farenizi ayarların yanındaki soru işaretlerinin üzerine getirebilirsiniz.
Genel sekmesinde, kurulum sihirbazında yapılandırılmış bazı ayarları görmelisiniz. Bunun dışında burada şunları yapabilirsiniz:
- Ürün satmak veya göndermek istediğiniz ülkeleri sınırlayın
- Vergi türlerini ve hesaplamalarını etkinleştirin
- Kupon kodlarını kullanıp kullanmayacağınıza karar verin
- Para birimi seçeneklerini yapılandırma
Üçüncü taraf verilerine güvendiğinizden, Müşterinin Varsayılan Konumu seçeneğinde Coğrafi Konum’u etkinleştirmenin yükleme hızını azaltabileceğini lütfen unutmayın.
Ürün konfigürasyonu
Ürünler sekmesi 3 bölümden oluşur: Genel, Envanter ve İndirilebilir Ürünler.
Genel sekmesinde Mağaza Sayfaları, Ölçümler ve İncelemeler için ayar seçeneklerini göreceksiniz. Envanter bölümü, stok yönetimini etkinleştirdiğiniz ve düşük stok uyarılarını ayarladığınız yerdir. Son olarak İndirilebilir Ürünler bölümü, indirme seçeneklerini yapılandırmanıza olanak tanır.
Vergi ayarları
Daha sonra vergiler sekmesi de birçok başka bölüme ayrılmıştır. Her biri ilgili vergi oranını yapılandırmanıza olanak tanır. Vergi bölümünün yalnızca Genel sekmesinde vergi oranlarını ve hesaplamaları etkinleştirdiğinizde görülebileceğini lütfen unutmayın.
Gönderim ayarları
Gönderim düzenlemelerinin yalnızca fiziksel ürünler satıyorsanız gerekli olduğunu lütfen unutmayın.
İlk bölüm nakliye bölgeleridir. Burada makalelerinizi göndereceğiniz coğrafi bölgeleri, her alan için yöntemleri ve her biri için oranları ekleyebilirsiniz. Her bölge için birden fazla bölge ve hatta birden fazla gönderim yöntemi ve ücreti eklenebilir.
Gönderim seçenekleri, gönderim hesaplayıcısını görüntüleyip görüntülememeye karar vermenizi sağlar. Ayrıca, varsayılan olarak müşterinin fatura adresine veya teslimat adresine gönderim yapmayı ya da yalnızca müşterinin fatura adresine gönderim yapmayı da seçebilirsiniz.
Son olarak Gönderi Sınıfları bölümü, benzer türdeki ürünleri gruplamak ve farklı ürün sınıfları için farklı fiyatlar sağlamak için kullanılır.
Ödeme ayarları
Ödemeler sekmesinde ödeme yöntemlerini yapılandırabilirsiniz. Burası, ödeme sırasında müşterilerinize hangi ödeme ağ geçitlerinin etkinleştirileceğini ve gösterileceğini seçeceğiniz yerdir.
Herhangi bir ağ geçidine tıkladığınızda doğrudan başlığı, açıklamayı ve talimatları ayarlayabileceğiniz ayarlar ekranına yönlendirilirsiniz.
WooCommerce’e ürünler nasıl yüklenir?
Müşterilerinize satmak istediğiniz ürünleri seçtiyseniz ürünlerinizi nasıl ekleyebileceğinizi gösteren adımlara bakın.
WooCommerce son derece ölçeklenebilir ve geniş envanteri işleyebilir. O yüzden o kısım için endişelenmeyin. Size WooCommerce’e nasıl ürün yükleyeceğinizi göstereceğim.
WordPress kontrol panelinizi açın ve WooCommerce > Ürünler’e gidin. Daha sonra ilk ürününüzü eklemek için Ürün Oluştur düğmesine tıklayın.
1. Ürün başlığını ve açıklamasını ekleyin
Başlık kısmına ürünün adını giriniz. Daha sonra açıklamasını tamamlayın.
2. Ürün tipini seçin
Ne sattığınıza bağlı olarak WooCommerce farklı ürün türlerini kullanmanıza olanak tanır. Dört tür arasından seçim yapabilirsiniz:
- Basit ürünler
- Varyasyonlu ürünler
- İndirilebilir ürünler
- Gruplandırılmış ürünler
- Harici ürünler
- Abonelik ürünleri
3. Ürün verileri meta kutusunu doldurun
Ürün türünüzü seçtikten sonra ürün verileri kutusunda geri kalan ayrıntıları doldurmanız gerekecektir.
Farklı bölümler arasında gezinmek için soldaki sekmeleri kullanabilirsiniz. Burada genel sekmeyi, envanteri, gönderim sekmesini, ürünler sekmesini, özellikler sekmesini ve gelişmiş seçenekler sekmesini bulacaksınız.
4. Kısa bir ürün açıklaması yazın
Ürün verileri kutusunu doldurduktan sonra, kısa ürün açıklaması kutusuna doğru biraz aşağı kaydırın. Kısa açıklama genellikle tek ürün sayfanızda belirgin bir şekilde görünür.
5. Bazı son rötuşları ekleyin
Bu adım, ürün kategorilerini ve etiketlerini, müşterilerinizin göreceği görseli ve görsel galerisini eklemeniz gerektiği zamandır. Yani, aynı ürünün birden fazla fotoğrafını göstermek istemeniz durumunda.
6. Yayınla düğmesine tıklayın
Tüm ürün ayrıntılarının doğru olduğunu doğruladıktan sonra tıpkı bir blog yazısı yayınlar gibi ürününüzü başlatmak için Yayınla düğmesine basabilirsiniz.
WooCommerce nasıl özelleştirilir?
WooCommerce’in tek sorunu, çoğu mağaza ayarı üzerinde kontrol sahibi olmanızı sağlarken ve ürün oluşturma sürecini basitleştirirken, tasarım söz konusu olduğunda çok fazla özelleştirmeye izin vermemesidir.
Bu sorunu Elementor Pro ile çözmenin birkaç yolu vardır. Burada size 2 etkili yöntemin yer aldığı bir özet göstereceğim:
Yöntem 1: WooCommerce Elementor Teması Kullanın
Burada karşılaştığımız en önemli şey, WooCommerce’in kullanıcılara aşağıdaki gibi sayfaları özelleştirme yeteneği sunmamasıdır:
- Mağaza Sayfası
- Ürün Sayfası
- Sepet Sayfası
- Ödeme Sayfası
- Hesabım Sayfası
Birçok premium WooCommerce Elementor teması bu soruna basit bir çözüm sunar. Her temanın içinde, e-ticaret sayfalarınız için birden fazla tasarım seçeneği sunan web sitesi demolarını veya sayfa şablonlarını bulacaksınız.
WooCommerce sayfalarınızı özelleştirmeye ihtiyacınız yoksa veya çok fazla zaman harcamak istemiyorsanız, bu sizin için en iyi yöntem olacaktır.
Temanızı WordPress’e yükledikten ve tercih ettiğiniz demoyu yükledikten sonra, düzenleri ve düzenleri ayarlamak için Elementor sayfa oluşturucu eklentisini kullanın. En iyi sonuçları elde etmek istiyorsanız Elementor Pro widget’larını kullanmanız gerekecektir.
Yöntem 2: Tema Oluşturucuyla Özel WooCommerce Sayfaları Oluşturun
Bu yöntem, WooCommerce mağazanızı ve ürün sayfalarınızı Elementor Pro ile oluşturmayı içerir.
Bu işleme geçmeden önce mağazanıza en az bir ürünün yüklenmesi iyi bir fikirdir. Aksi takdirde tasarımlarınızı oluştururken ve kişiselleştirirken gerçek verileri veya görselleri göremezsiniz.
- Şablonlar ve Tema Oluşturucu’ya gidin
WordPress kontrol panelinden Şablonlar menüsünü bulun. Ardından Tema Oluşturucu’yu seçin.
- Yeni bir Genel Parça oluşturun
Mağazanız için bir sayfa oluşturmak için ürün arşivi’nin üzerine gelin ve mavi artı düğmesine basın. Bireysel ürün sayfası sayfanın üst kısmında bulunur.
- Bir şablon seçin
Artı işaretine tıkladıktan sonra Elementor sizi oluşturucunun içine götürecek ve oluşturmaya çalıştığınız şeye uygun blok şablonları sağlayacaktır. Önceden yapılan tasarımlar hayal ettiğiniz gibi olmasa bile yapmak istediğinize en yakın olanı seçin.
Ürününüzü veya mağaza sayfanızı taslak olarak kaydedin ve WordPress kontrol paneline geri dönün. Şablonlar ve Kayıtlı Şablonlar’a gidin. Harici tasarım dosyanızı çıkarmak için Şablonları İçe Aktar’a tıklayın.
- Tasarımı özelleştirin
Hazır olduğunuzda, ihtiyacınız olmayan widget’ları ve özellikleri kaldırarak başlayın. Artık ihtiyacınız olmayan widget’ları ve bölümleri kaldırdıktan sonra devam edin ve eksik özellikler için kontrol paneline widget’lar ekleyin. Bunları ürün ve wooCommerce kategorilerinde bulacaksınız. İhtiyacınız olursa diğer elementor widget’larını da kullanabilirsiniz.
- Sayfa koşullarını ayarlayın ve yayınlayın
Tasarımınızı tamamladığınızda yeşil yayınla düğmesinin sağındaki oku tıklayın. Görüntüleme Koşulları’nı seçin.
Daha sonra açılan pencerede koşul ekle butonuna tıklayın. Varsayılan olarak oluşturulan Benzersiz Ürünler sayfası tüm ürün sayfalarına uygulanacaktır.
Bu düzeni belirli bir kategori veya tür dışındaki tüm ürünler için göstermek istiyorsanız bir kez daha Koşul Ekle’ye tıklayın ve bir Hariç Tutma ayarı oluşturun.
Koşulları ayarlamayı tamamladığınızda kaydet ve kapat’ı tıklayın. Bu, aynı anda koşullarınızı kaydedecek ve yeni tasarımı sitenin uygun olduğu alanlarında yayınlayacaktır.
Shopify ve WooCommerce
Bu noktada WooCommerce’in ne olduğunu zaten biliyorsunuz, ancak şimdi sizinle çevrimiçi mağazalar oluşturmak için çok popüler bir platform olan Shopify hakkında konuşacağım.
Kullanımı kolay
WooCommerce kod gerektirmez, yalnızca başlangıç aşamalarında. Mağazanızda daha yüksek düzeyde özelleştirme istediğinizde işler ortalama kullanıcı için karmaşık hale gelebilir. Ek olarak, çeşitli işlevleri otomatikleştirmek için eklentiler yüklemeniz gerekir.
Öte yandan Shopify, ortalama bir kullanıcı için tasarlanmış bir e-ticaret platformudur çünkü çevrimiçi bir mağaza çalıştırmanın teknik yönlerinin çoğunu üstlenir. Ayrıca güvenlik iyileştirmelerini, güncellemeleri, yedeklemeleri ve diğer faktörleri otomatik olarak kontrol eder.
Fiyat
Çevrimiçi mağaza oluşturma bütçesi, özellikle küçük işletmeler için çok önemlidir. Ve WooCommerce’in ücretsiz bir e-ticaret platformu olduğu biliniyor, ancak WordPress’te bir WooCommerce mağazası oluşturmak için bir barındırma sağlayıcısı gereklidir.
Shopify’ın sabit bir fiyatlandırma politikası vardır. Barındırılan bir e-ticaret platformu olduğundan barındırma maliyeti yoktur.
Eklentiler ve Entegrasyonlar
Eklentiler söz konusu olduğunda hiçbir e-ticaret platformu WooCommerce’i yenemez, çünkü aralarından seçim yapabileceğiniz 60.000’den fazla WordPress eklentiniz var. İşlevleri genişletilebilir, bu da yaratıcılığın kapılarını açar.
Buna karşılık Shopify’da yalnızca 1.500 ücretli ve ücretsiz eklenti bulunmaktadır.
Ödeme seçenekleri ve işlem ücretleri
Hem WooCommerce hem de Shopify yerleşik ödeme ağ geçitlerine sahiptir. Eklentiler ve entegrasyonlar aracılığıyla daha fazla ödeme yöntemi eklemek mümkündür.
WooCommerce kullanırken PayPal ve Stripe varsayılan ödeme yöntemleridir ancak bölgesel seçenekler de desteklenmektedir. Ayrıca aracılık komisyonu veya işlem ücreti alınmaz.
Ancak Shopify’ın kendi ödeme ağ geçidi vardır. Satıcıların üçüncü taraf ödeme yöntemlerini kullanması durumunda %2 oranında işlem ücreti alınır.
WooCommerce için temel eklentiler
Ciddi çevrimiçi mağazalar genellikle kaliteli müşteri hizmeti sunan premium yönetimli barındırma ve yasal eklentilere ihtiyaç duyar.
Bu, web sitesinin maksimum potansiyeliyle çalışmasını sağlamak içindir. Bu nedenle size WooCommerce için bazı temel eklentileri göstereceğim.
YITH WooCommerce – İstek Listesi
YITH WooCommerce İstek Listesi, Amazon gibi birçok büyük e-ticaret mağazasında bulabileceğiniz bir “Favoriler” listesini simüle eder. Bu her marka için geçerli olmasa da müşterilerinize belirli ürünleri daha sonra kullanmak üzere saklamaları için bir yol sunmak genellikle mantıklıdır.
Eklenti, entegrasyonun kusursuz olması için WooCommerce’e uyum sağlar. Müşteriler mağazayı tekrar ziyaret edebilir ve daha sonra satın almak üzere en sevdikleri ürünleri bulabilirler. Bu satışlarınızı artırır ve tüketiciler için daha hoş bir arayüz oluşturur.
WooCommerce Çok Dilli
WPML WooCommerce Multilingual eklentisi ile çevrimiçi mağazanızın tüm bileşenlerini çevirebilir ve birden fazla para birimi ekleyebilirsiniz. Bu, küresel pazarlardaki fırsatlardan yararlanmanıza olanak tanır ve müşterilere seçtikleri dilde harika bir alışveriş deneyimi sunar.
Bu eklentiyle, otomatik ve manuel çeviri seçeneklerinin esnekliğinin yanı sıra mükemmel çeviri inceleme özelliklerine ve çok dilli SEO optimizasyonlarına sahip olacaksınız.
WooCommerce Güçlendirici
Booster for WooCommerce, WooCommerce kullanırken kaçırıyor olabileceğiniz ilginç özelliklerin bir koleksiyonunu sağlar. Bu özelliklerden bazıları arasında toptan fiyat dönüştürme, para birimleri, global indirimler ve müşterilerinizin kendi fiyatlarını teklif etmelerine olanak tanıyan araçlar yer alır.
Ek ve çoğu zaman benzersiz özelliklerin listesi uzayıp gidiyor. Ödeme ağ geçitleri, ödeme, ürünler ve çok daha fazlasına yönelik özellikler bulacaksınız.
LiveChat – WooCommerce için Premium Canlı Sohbet Yazılımı
Her çevrimiçi mağazanın, halihazırda web sitesine göz atan kişilere müşteri desteği sağlamak için canlı bir sohbet aracı olması gerekir. LiveChat – WooCommerce eklentisi için Premium Canlı Sohbet Yazılımı, yalnızca bu amaca ayrılmış bir alan eklemek ve bunu web sitenizin arka ucundan yönetmek için en iyi çözümlerden biridir.
Kusursuz bir müşteri hizmetleri deneyimi sağlamak için oldukça az sayıda özellik WooCommerce arayüzünüzde birleştirilmiştir.
WPFormları
Her web sitesinin bir iletişim formuna ihtiyacı vardır. WPForms, WordPress için en iyi form oluşturucu eklentisidir. İletişim formları, çevrimiçi anketler, oylama ve çok daha fazlası dahil olmak üzere her türlü formu oluşturmanıza olanak tanır.
WPForms’un ücretsiz sürümü, başlamak için gerekli tüm özellikleri içerir.
WPForms Pro, form açılış sayfaları, konuşma formları, formdan vazgeçme, bağımsız koşullu mantık ve form dönüşümlerinizi geliştirmek için kullanabileceğiniz daha fazlası gibi gelişmiş özelliklerle birlikte gelir.
WooCommerce için Doğrudan Ödeme
WooCommerce için Doğrudan Ödeme’nin benzersiz ve kazançlı bir amacı vardır. WooCommerce sitenizdeki alışveriş sepeti sayfasını tamamen geçersiz kılarak ödeme işlemini hızlandırın ve müşterilerinizin ödeme alanına ulaşmasını kolaylaştırın.
WooCommerce’de kuponlar oluşturun
Kuponlar, e-Ticaret sitenize trafik çekmenin çok akıllı bir yoludur. Bu, sıfırdan bir WooCommerce kuponu oluşturmanın adım adım adımıdır.
Adım 1 – Kupon ekleyin
WooCommerce’e kupon eklemek için WooCommerce > Pazarlama > Kuponlar sekmesinde bulunan kuponlar bölümüne bakın.
Kupon kodunu WooCommerce’e benzersiz kodlarla, örneğin JUANWP11 veya buna benzer bir şeyle ekleyin. Kodun ne yaptığına ilişkin isteğe bağlı bir açıklama ekleyebilirsiniz.
Adım 2 – Genel Bölüm
Genel bölümde 4 alan bulunur:
İndirim Türü – Kod için sunmak istediğiniz indirim türü. Üç tür arasından seçim yapabilirsiniz: Yüzde indirim, Sepet başına sabit indirim ve Ürün başına sabit indirim.
Kupon Tutarı – Teklif edilen tutarı girin.
Ücretsiz gönderime izin ver – Kupon aynı zamanda ücretsiz gönderim de sunuyorsa bu kutuyu işaretleyin. Ücretsiz gönderim için ayrı bir kupon da oluşturabilirsiniz.
Kupon Son Kullanma Tarihi – Kuponun süresinin dolduğu tarihi seçin.
Adım 3 – Kısıtlamalar bölümünü kullanın
Kullanım kısıtlamaları bölümü temel olarak kupon kodunun geçerli olduğu koşulları içerir. Bu bölüm aynı zamanda geçerli olduğu ürünleri veya kategorileri de tanımlar.
Örneğin, uygulanacak kuponun bireysel kullanıma yönelik olması, bazı ürünleri kapsamaması veya içermemesi vb. için minimum veya maksimum harcama.
Adım 4 – Kullanım Sınırları Bölümü
Kullanım Limiti bölümü, bir kişinin WooCommerce kuponlarını kullanma sayısını ve bunun geçerli olduğu limitli ürün sayısını sınırlamanıza olanak tanır.
Kupon Başına Kullanım Sınırı, Belirli Öğelere İlişkin Kullanım Sınırı ve Kullanıcı Başına Kullanım Sınırı olmak üzere üç alan için değerleri seçin. Ancak önceden ayarlanmış değerleri de bırakabilirsiniz. Bu tamamen sana bağlı.
Böylece değişikliklerinizi kaydettiğinizde kupon, ayarlarınıza göre uygulanacaktır.
WooCommerce’i Optimize Edin
Müşterilerinizin WooCommerce sitenizde sahip olduğu deneyim, satın alma işlemi yapıp yapmamalarını garanti eden şeydir. Bu nedenle hızlı ve işlevsel bir siteye sahip olmak hayati önem taşımaktadır. Size WooCommerce’i nasıl kolayca optimize edebileceğinizi göstereceğim.
Performans için WooCommerce Ayarlarını Optimize Edin
Giriş sayfanızın URL’sini değiştirin. Varsayılan olarak her WordPress sitesinin oturum açma URL’si domain.com/wp-admin/ şeklindedir.
Giriş URL’sini benzersiz bir URL ile değiştirerek suçluların kaba kuvvet saldırılarına karşı korunacaksınız. Ayrıca 429 hatası gibi HTTP hız sınırı hatalarıyla mücadele etmenize de yardımcı olacaktır.
WPS Girişi Gizle ve wp-login.php’yi Yeniden Adlandır gibi ücretsiz eklentiler bu görevi çok kolaylaştırır.
E-ticaret siteniz aynı zamanda bir bloga da ev sahipliği yapıyorsa blog feed’inizdeki yazı sayısını sınırlayabilirsiniz. WordPress bu sınırı varsayılan olarak 10 gönderi olarak belirler, ancak siz daha da düşük bir sayı belirleyebilirsiniz.
Gönderilerinizde veya sayfalarınızda çok sayıda kullanıcı yorumu varsa, WordPress size bunları daha küçük parçalara ayırma seçeneği de sunar. Aynı seçenek ürün sayfalarındaki yorumları bölmek için de geçerlidir.
Ürün sayfanızın yüklenme süresini optimize etmek için bu sayıyı 10 ile 20 arasında tutun.
Mağazanızda olmasını istiyorsanız ürün incelemelerini WooCommerce > Ayarlar’da devre dışı bırakabilirsiniz.
Hızlı bir WooCommerce Teması Alın
Doğru WooCommerce temasını kullanmak önemlidir. Yüzlerce tema var, hangisinin sizin için mükemmel olduğuna karar vermek zor.
Yerleşik özelliklere sahip harika bir tema, kağıt üzerinde harika görünebilir ancak gerçek kullanımda başarısız olabilir. Bir e-Ticaret sitesi için WooCommerce ile tamamen uyumlu olduğundan emin olmanız gerekir.
Aşağıdaki WooCommerce temalarını deneyebilirsiniz:
- Astra
- Kadence
- Hello
- Blocksy
WooCommerce eklentileri ve uzantılarıyla aşırıya kaçmayın
WordPress’in veritabanında 60.000 ücretsiz eklenti bulunmaktadır. Çok daha fazla premium eklenti var. Bu yüzden kendinizi kaptırıp düzinelercesini kurmak kolaydır.
Pek çok popüler eklenti, özellikle performans ve güvenlikle ilgili olanlar, belirli barındırma ortamlarında iyi çalışmaz.
WooCommerce işlevselliği, çok çeşitli ücretsiz ve premium WooCommerce uzantılarıyla genişletilebilir. Eklentilerle aynı şekilde çalışırlar.
Yaygın algının aksine yüklediğiniz eklentilerin sayısı her zaman performans sorunlarına neden olmuyor. Ancak eklentiler temiz ve iyi yapılandırılmış kodlarla yapıldığı sürece bu doğrudur.
Görüntüleri sıkıştırın ve dağıtımlarını iyileştirin
Resimler, özellikle bir e-ticaret sitesi söz konusu olduğunda, herhangi bir web sitesinin sayfa boyutunun çoğunluğunu oluşturur. WooCommerce siteleri ürün görselleri ve banner’larla doludur.
Resimlerin boyutunu ve düzenini optimize etmezseniz web sitenizi çok yavaşlatabilirler.
WooCommerce mağaza görsellerinizi optimize etmek için bu 3 uygulamayı izleyin:
- Resimleriniz için uygun formatı seçin (JPEG, PNG, SVG, WebP)
- Doğru araçları kullanarak görüntüleri verimli bir şekilde sıkıştırın
- Farklı cihazlardaki dağıtımı optimize etmek için duyarlı görseller kullanın
Son sözler
Özetlemek gerekirse, esnek ve güvenilir bir e-Ticaret mağazası oluşturmak istiyorsanız WooCommerce en iyi seçeneğinizdir. Birçok büyük web sitesine güç veren açık kaynaklı yazılım olan WordPress tarafından desteklenmektedir.
WooCommerce hızlı ve güçlüdür ve özelliklerinin çoğu ücretsizdir. Daha önce size gösterdiğim gibi çeşitli eklentilerle gücünü artırabilirsiniz. Bu ve daha birçok nedenden dolayı kullanıcılar arasında e-ticaret oluşturmanın en popüler seçeneğidir. Ve ne bekliyorsun?
WooCommerce konusunda uzmanlaşmış, WordPress web tasarımına profesyonel bir ekip arıyorsanız doğru yerdesiniz. Özel bir WooCommerce çevrimiçi mağaza tasarımı ve oluşturma hizmeti için bizimle iletişime geçebilirsiniz.