Weblog

Kendi Web Siteni ve Blogunu Tasarlamak?

blank

Bu kılavuzda, WordPress‘te ilk web sitesi blogunuzu (yani en iyi blog oluşturma platformu) oluşturmak için atmanız gereken tüm adımları uygulayacağız.

Başarılı bir blogcu olmak ister misiniz?

Bu yazmak istediğiniz kişisel web sitesi mi, bir blog mu, yoksa e-ticaret mağazanızı desteklemek mi ? Her neyse, Webliyum olarak size yardımcı olmak için buradayız.

İlk kez bir WordPress sitesi kuruyorsanız endişelenmeyin. Bu başlangıç ​​kılavuzu size birkaç basit adımda nasıl yapılacağını gösterecek ve ilk blogunuzun hızlı bir şekilde hazır ve çalışır durumda olduğundan emin olacaktır.

Basit adımlar:

1.Bir barındırma sağlayıcısına kaydolma ve bir alan adı seçme.
2.WordPress Kurulumu.
3.Blogunuzu yazma.

  1. Adım: Barındırma ve Alan Adı
    Zaten bir WordPress web siteniz olmadığını varsayarsak, ilk adımımız yeni bir site oluşturmak olacaktır.
    WordPress ile çalışmaya başlayabilmeniz için önce kendinize bir barındırma planı ve alan adı almanız gerekir.

Hosting Nedir?

Bir web barındırma hizmeti bir hosting şirketi tarafından sağlanır ve özünde, web sitenizin saklanacağı yerdir. Barındırma sağlayıcısı, bir web sitesinin tüm bilgilerini sunucularında depolar.

Depolamaya ek olarak, bir barındırma sağlayıcısı yedekleme, güvenlik, destek ve daha fazlası gibi ek hizmetler de sunarak sorunsuz çalışan bir web sitesine sahip olmanın önemli bir parçası haline gelir.

Bazı barındırma sağlayıcıları blog barındırma, diğerleri ise e-ticaret barındırma üzerinde odaklanır. Bazıları daha küçük müşterileri destekleme konusunda daha iyidir, diğerleri ise büyük şirketleri desteklemeye yöneliktir. Peki hangisi senin için daha iyi olurdu?

Bir Web Sitesi Hosting Planı Nasıl Seçilir?

Bir hosting planı seçmek gerçekten kişisel ihtiyaçlarınıza bağlıdır.

Ne kadar desteğe ihtiyacınız olacak? Bazı barındırma sağlayıcıları, bazı teknik uzmanlığa sahip daha deneyimli kullanıcılara yöneliktir. Bununla birlikte, bu konuda yeniyseniz ve çok az deneyiminiz varsa veya hiç deneyiminiz yoksa, büyük destek sunmak için bir üne sahip bir barındırma sağlayıcısı kullanmayı düşünebilirsiniz.
Ne kadar trafik bekliyorsunuz? Beklediğiniz trafik miktarına bağlı olarak, bazı barındırma sağlayıcılarının sizin için uygun olmadığını görebilirsiniz. Bazıları beklediğiniz trafik oranını desteklemeyebilir, diğerleri ise daha yüksek bir fiyat karşılığında daha yüksek veya daha profesyonel düzeyde destek sunabilir.
Sizin için en uygun sunucu türü hangisidir? Farklı barındırma sağlayıcıları farklı sunucu türleri sunar. Örneğin:
Paylaşımlı Hosting. Bu mevcut en ucuz hosting türüdür. Paylaşılan bir barındırma planında, sunucunuzu başkalarıyla paylaşacaksınız. Bunun iyi tarafları ve kötü tarafları var. Paylaşılan barındırma daha ucuzdur, ancak performans sorunları olduğunu görebilirsiniz.
Dedicated Hosting. Bu, web sitenize adanmış kendi sunucunuzun olacağı daha pahalı bir seçenektir. Daha fazla destek elde edersiniz, ancak yine de bu seçenek daha pahalıdır.
Cloud Hosting. Amazon ve Microsoft gibi şirketler artık ölçeklendirme konusunda daha iyi esneklik sağlayan (daha sonra sitenizi genişletmek istiyorsanız) bulut barındırma hizmeti sunuyor ve çok sorunsuz çalışıyor. Fiyatlar, ihtiyaçlarınıza bağlı olarak değişir.

Alan Adı Nedir?

Barındırma işlemine ek olarak, bir alan adınızın olması gerekir. Alan adı web sitenizin veya bu durumda blogunuzun İnternet’teki adresidir. Örneğin, google.com ve wordpress.com alan adlarıdır.
Bir barındırma planına kaydolduktan sonra kendi alan adınızı seçebilirsiniz.

Alan Adı Nasıl Seçilir?

Blog siteniz için ne tür bir alan adı istersiniz? Muhtemelen web sitelerinin .com, .net, .info, .org, .biz vb. Gibi farklı eklere (bir web sitesi adresinin sonundaki harfler) sahip olabileceğini fark etmişsinizdir, ancak eskiden fark yaratırlardı. eskisi kadar önemli değil.
Ancak, alan adınızın nasıl görünmesini istediğinizi dikkatlice düşünmelisiniz. Genellikle alan adı ne kadar kısa olursa o kadar iyidir.
Hecelemenin kolay olduğundan ve anahtar kelimeler kullandığından emin olun (yani, blogunuzda yazacağınız konuları ararken genellikle kullandıkları kelimeler).
Alternatif olarak, bu kişisel blogunuzsa neden kenidi adınızı kullanmıyorsunuz?

Web Sitesi Barındırma Sağlayıcısı

İşte iyi hosting sağlayıcısı. Planlarını ve hizmetlerini kontrol edebilir ve sizin için en uygun olanı seçebilirsiniz.
Adım 2: WordPress’i Yükleme
Seçenek 1: Barındırma Hizmetinizin Kontrol Panelinden Yükleme
Örneğin, barındırma sağlayıcınız olarak Turhost’u seçtiyseniz, yapmanız gereken tek şey Turhost barındırma hesabınıza erişmek ve WordPress’e Yükleme düğmesini tıklamak ve yüklemek ve kurmak için basit adım adım kılavuzlarını takip etmektir. WordPress.

  1. Seçenek: WordPress’i Sıfırdan Yükleme
    WordPress.org web sitesine gidin ve WordPress’in en son sürümünü indirin. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra dosyayı açın.
    Sunucunuzda WordPress ve onu düzenlemek için tüm ayrıcalıklara sahip olacak bir MySQL kullanıcısı için bir veritabanı oluşturun.
    WordPress dosyalarını sunucunuza yükleyin.
    Şimdi yükle seçeneğini seçin ve yüklemeyi çalıştırın.

WordPress’i yüklemeyi nasıl seçerseniz seçin, yükledikten sonra, alan adınızı ve ardından “/ wp-admin” yazarak kontrol paneline erişebilirsiniz (örneğin, alan adınız www.blogsitem.com ise, şunu girin: www.blogsitem.com/wp-admin).

  1. Adım: Bloglamaya Başlayın
    Artık ilk blogunuzu yeni blogunuza yazmaya hazırsınız.
    İşte bunu yapmanın basit bir yolu:

WordPress kontrol paneline gidin.
Üst menü çubuğundaki + Yeni yazı düğmesini tıklayın.
Yeni bir yayın sayfası göründüğünde, bir başlık girin, ardından blogunuzu yazın ve içeriğinizi ekleyin. Hepsi metin olmak zorunda değil. Resim, video ve diğer medyaları ekleyebilirsiniz.


İşiniz bittiğinde ve blog yayınınızdan memnun kaldığınızda Yayınla düğmesine basın, hepsi bu.
Tebrikler !! Artık kendi blog sitenize sahip bir blog yazarısınız.

  1. Adım: Daha İyi Bir WordPress Blog Sitesi Oluşturma
    Şimdiye kadar, WordPress’de kendi blog sitenizi nasıl oluşturacağınızın temellerini ele aldık. Ancak, birkaç ek değişiklikle, blogunuzun daha iyi görünmesini ve çalışmasını sağlayarak sosyal medya platformlarında daha görünür hale getirebilirsiniz.

WordPress Teması Kullanma

Web tasarımında biraz da olsa uğraşmak isterseniz, WordPress’in varsayılan bir tema ile geldiğini bilmelisiniz. Ancak, blogunuzu, çoğu ücretsiz olan diğer temaları kullanarak web sitesi özelleştirmesi yapabilirsiniz. Tabii ki, bu ekstra benzersizlik seviyesi için premium temalar da var.

Peki, Bir WordPress Web Sitesi Temasını Nasıl Kurarsınız? Kolayca!

İlk olarak, WordPress kontrol panelinize gidin ve kenar çubuğu menüsünde (sol) Görünüm sekmesini seçin . Ardından Temalar seçeneğini belirleyin.
Önerilen Eklentileri Kullan
Blogunuzun görsel yönlerini geliştiren temalara ek olarak, çok sayıda başka pratik avantajlar ekleyen WordPress eklentileri de ekleyebilirsiniz. İlk blog yazarları için önerilen bazı eklentiler.

Yoast
Yoast, arama motoru sonuç sayfalarındaki konumunuzu iyileştirmenize yardımcı olacak bir SEO eklentisidir.

Google Analytics
Google Analytics, blog’unuzun performansını ziyaretçi sayısı, web sitenizde ne kadar zaman geçirdikleri ve çok daha fazlası açısından kontrol etmek için harika bir araçtır. Bu eklenti ile tüm bilgileri WordPress kontrol paneline kolayca taşıyabilirsiniz.

İletişim Formu
Bloglama kariyerinizin ilk aşamalarında size yardımcı olacak bir başka eklenti, insanların sizinle iletişim kurmasına, bültenlere kaydolmasına ve daha fazlasına izin verecek iletişim formudur.

Yazıyı Paylaş:

Bunları okudunuz mu?

Hizmetlerimiz

Hikayemiz.

Neden Biz?

WeBlog

Referanslar

İletişim

WhatsApp Destek

blank

Hizmetlerimiz

Hikayemiz.

Neden Biz?

WeBlog

Referanslar

İletişim

WhatsApp Destek