Weblog

Web Sitesi Tasarımı Süreci

blank

Her web sitesi tasarımı projesi farklı olduğu için belirli bir tasarım süreci yoktur, ancak bu ipuçları İle web tasarımda doğru yönde olduğunuzdan emin olmanız için temel bilgiler içermektedir.

Hedef Belirleme

İlk aşamada, web tasarım uzmanı, genellikle müşteri veya diğer paydaşlarla yakın işbirliği içinde, web sitesi tasarımının hedeflerini belirlemesi gerekir. Örneğin, web sitesinin tam amacı nedir?

Tasarım ve web sitesi geliştirme sürecinin bu aşamasında keşfedilen ve yanıtlanan bazı sorular şöyledir:

1) Bu web sitesi kimin için?
2) Müşteri orada ne aramayı ve ne yapmayı bekliyor?
3) Sitenin asıl amacı nedir, bilgilendirmek mi yoksa hizmet veya ürün satmak mı?

Bu, her türlü web sitesinin tasarımı sürecinin en önemli parçasıdır. Ancak bu sorulara ayrıntılı ve net bir şekilde cevap verilmelider.
Açıkça etiketlenmiş bir veya daha fazla hedefin yanı sıra istenen hedeflerin tek paragraflık bir özetini yazmak faydalı olabilir. Ayrıca bu tasarımın doğru yola ilerlemesi için yardımcı olacaktır. 

Strateji Oluşturma

Web sitesinin amacını öğrendikten sonra artık strateji yapabilirsiniz. Ayrıca, süreci tasarlamaya başlamadan önce projenin önemini anlamamız gerekiyor. Web tasarım uzmanı, projenin iş hedefleri hakkında net olabilir.

Başarılı bir web sitesi, kristal netliğinde bir strateji ve harika bir tasarımla geliştirilmelidir.

Amaç:

Neden bir web sitesi yapıyorsunuz? Veya neden bir web sitesinin yeniden tasarlanmasına ihtiyacınız var ?
Bazı ürün veya hizmetleri satmak mı istiyorsunuz? Yoksa kullanıcılara bazı bilgiler mi sağlamanız gerekiyor?

Hedefler:

Web sitesi belirlediğiniz hedefleri gerçekleştirmelidir. İşin altında yatan tanım, açık ve net olmalıdır.

Hedef Kitle:

Belirli ziyaretçi gruplarını hedeflemek ister misiniz? Kitlenizin nerede olduğunu bilmelisiniz? Karadeniz bölgesindeki kadınlar gibi, iklim koşulları nedeniyle daha çok pamuklu kıyafetler tercih ediyor. Yani pamuklu giysiler satıyorsanız, hedef kitleniz Karadeniz bölgesidir.

Planlama

Aşama oluşturma stratejisinde topladığınız tüm bilgileri kullanarak, planlama zamanı. Tüm bilgilerinizi birlikte belgeleyin ve site yapınız hazır olsun.

Web sitesindeki tüm ana konuların yanı sıra alt konuları da içeren güçlü bir planlama yapın. Buna ek olarak, web sitesi tasarımı ile ilgili hayal gücünüzün başladığı yer tamda burasıdır.

Web tasarım uzmanı yardımıyla web sitesi sürecinde kullanılacak en yeni web tasarım teknolojilerine karar verin. Ayrıca, yazılım, fotoğraflar, içerik ve diğer çeşitli şeyler gibi gerekli tüm kaynakları belirleyin.

Site Haritası Ve Taslak

Site haritası, harika tasarlanmış tüm web sitelerinin temelini oluşturur. Ayrıca, web tasarım uzmanına web sitesinin bilgi yapısının net bir anlamını vermenin yanı sıra web sayfalarının sayısı ile içerik öğeleri arasındaki ilişkileri açıklamaya yardımcı olur.

Site haritası olmadan bir web sitesi oluşturmak, planı olmayan bir ev inşa etmeye benzer.

Şimdi çeşitli tasarım ilhamlarını aramanız ve taslak bir prototipini oluşturmanız gerekiyor. Taslak sayfalar, web sitesinin görsel tasarımını ve içerik öğelerini depolamak için bir çerçeveyi destekler ve site haritasıyla ilgili olası zorlukları ve farklılıkları belirlemeye yardımcı olabilir.

Bununla birlikte, taslaklar herhangi bir nihai tasarım öğesi içermez ve web sitesinin sonunda nasıl görüneceği konusunda bir kılavuz işlevi görür. Buna ek olarak, farklı öğelerin biçimlendirilmesi için de ilham kaynağı olacaktır.

İçerik Oluşturma

Web sitenizin çerçevesiyle işiniz bittiğinde, şimdi web sitesinin en değerli kısmı olan yazılı içerikle başlama zamanı.

İçerik 2 önemli amaç sağlar:

(A) İçerik, eylemi ve katılımı yönlendirir
Her şeyden önce, içerik okuyucuların ilgisini çeker ve onları bir web sitesinin hedeflerini gerçekleştirmek için gereken eylemleri gerçekleştirmeye yönlendirir. Üstelik hem içeriğin kendisinden (web sitenizdeki bilgiler) hem de bilgilerin sunumundan (web sitenizin yapısı) etkilenecektir.

(B) SEO
İçeriği, web sitesinin arama motorları için görünürlüğünü de artırır. Arama motorlarında iyi bir sıralama elde etmek için içeriği oluşturma ve artırma uygulaması “Arama Motoru Optimizasyonu” (SEO) olarak bilinir.

Genel olarak, uygun anahtar sözcüklerin yanı sıra anahtar sözcüklerin seçilmesi, İnternet’teki her tür web sitesinin başarısı için önemlidir. Biz web sitemiz için her zaman Google Anahtar Kelime Planlayıcı kullanıyoruz . Bu araç, potansiyel hedef anahtar kelimeler ve kelime öbekleri için arama hacmini görüntüler, böylece ziyaretçilerin World Wide Web’de gerçekte ne aradığını anlayabilirsiniz. Ancak günümüzde arama motorları giderek daha parlak hale geliyor, bu nedenle web sitesine daha fazla trafik için içerik stratejilerinizi güçlendirin.

Ayrıca, Google Trends, internette insanların arama yaparken gerçekte kullandıkları terimleri analiz etmek için kullanılabilir.

En önemlisi, zengin anahtar kelimelerin yanı sıra büyük ölçüde yazılmış, daha bilgilendirici içerik, arama motorları tarafından daha sorunsuz bir şekilde alınır.

Görsel Öğeler
Şimdi, web sitesi için görsel stilini oluşturma zamanı. Tasarım sürecinin bu kısmı, genellikle müşteri tarafından sağlanan mevcut marka öğeleri, renk seçimleri ve logolar tarafından şekillendirilecektir. 

Günümüzde, görseller ve videolar web sitesi tasarımı bölümünde her zamankinden daha önemli bir rol oynuyor. Öte yandan, görsel içeriğin tıklamaları , katılımı ve işletmenin gelirini artırdığı bilinmektedir.

Görsel tasarım, web sitesinin ziyaretçileriyle iletişim kurmanın ve onlara hitap etmenin bir yoludur.

Web Geliştirme

Yukarıdaki tüm adımları tamamladıktan sonra, düzgün işlevsel bir web sitesi oluşturmak için yazılacak olan karmaşık kodları geliştirmenin zamanı geldi. Web sitesi özellikleri ve işlevleriyle ilgili herhangi bir karışıklığı önlemek için planlamanızı tekrar gözden geçirmekte fayda vardır.

Web geliştirme:

Kolay bir iş değildir, bu nedenle web geliştirmeyi yaparken dikkatli olun.

Veritabanı:
Bu, tüm verilerinizin kalacağı yerdir. Web sitesinin sorunsuz çalışması için stabil ve güçlü bir veritabanı geliştirilmesi gerekmektedir.

Özellikler:
Web siteniz en son özellikler ve entegrasyonlar ile tamamlanmalıdır.

İçerik:
Bir web sitesi tasarımı içeriksiz bir hiçtir. Web siteniz için doğru içeriklere sahip olduğunuzdan emin olun.

Test Etme:
İstenilen modelin düzgün çalışıp çalışmadığını test edin. Güvenlik açıkları varsa kontrol edin.

SEO:
Web sitenizi arama motorlarında iyi sıralamak için çalışmaya başlayın. SEO devam eden bir süreçtir, bu nedenle doğru SEO yöneticisine sahip olduğunuzdan emin olun.
 

Test

Tasarım ve geliştirme tamamlandıktan sonra web sitesi hazır olduğunda, artık test için hazırsınız.

Ayrıca, tüm bağlantıların düzgün çalıştığından ve web sitesinin tarayıcıların yanı sıra çeşitli cihazlarda doğru şekilde yüklendiğinden emin olmak için tüm web sayfasını verimli bir şekilde test edin. Hatalar, küçük kodlama hatalarının sonucu olabilir ve bunları sık sık arayıp düzeltmek zahmetli olabilir. Bu nedenle, insanlara bozuk bir web sitesi sunmaktansa hemen şimdi düzenlemek daha mantıklı olacaktır.

En önemlisi, web sayfası meta başlıklarına ve açıklamalarına da son bir kez bakmanız gerekir. Buna ek olarak, meta başlıktaki kelimelerin sırasını kontrol edin, web sayfasının arama motoruna performansını gösterebilir.

Yayınlama

Web sitenizin testini tamamladıktan sonra, İnternet’te herkesin görmesi için başlatabilirsiniz. Gerekirse web sitesinde daha fazla geliştirme olup olmadığını da kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, web sitenizi yerel sunucunuzda önizleyebilir ve ardından canlı bir sunucuya geçebilirsiniz.

Bakım

Henüz bitmedi. Bir web sitesi projesini başlatmak işinizin bittiği anlamına gelmez çünkü asıl iş web sitesini başlattıktan sonra başlar. Buna ek olarak, bir web sitesinin bakımı, belirli aralıklarla kontrol etmeniz gerektirir.

Web sitenizi bir müşteri gibi izlemeye devam edin ve performanstan emin olmak için gerektiğinde en son teknolojilere yükseltmeyi düşünün.

Yazıyı Paylaş:

Bunları okudunuz mu?

Hizmetlerimiz

Hikayemiz.

Neden Biz?

WeBlog

Referanslar

İletişim

WhatsApp Destek

blank

Hizmetlerimiz

Hikayemiz.

Neden Biz?

WeBlog

Referanslar

İletişim

WhatsApp Destek