Webliyum
  • Hikayemiz
  • Hizmetlerimiz
    Web Tasarım
    E-Ticaret
    SEO
    İnternet Reklamcılığı
  • WeBlog
  • İletişim
İstanbul
info@webliyum.net
Bizi takip edin
Webliyum
  • Hikayemiz
  • Hizmetlerimiz
    Web Tasarım
    E-Ticaret
    SEO
    İnternet Reklamcılığı
  • WeBlog
  • İletişim
Docker Nedir?

Docker Nedir?

Webliyum Webliyum
Kısa Kısa
Temmuz 28, 2021

Bilgisayar teknolojilerinin günümüzde geldiği boyut göz ardı edilemez seviyelere ulaştı. Birçok kişi bu teknolojileri kullanarak geçmişte yapılması mümkün olmayan çok çeşitli işlemleri artık rahatlıkla gerçekleştirebiliyor. Docker Teknolojisi de genel anlamıyla bu tip bir teknoloji ve kullanıcılarına büyük kolaylıklar sağlayan önemli gelişmelerden bir tanesi diyerek tanımlamak yanlış olmayacaktır.

Aslına bakılırsa Docker çeşitli uygulamaları çok farklı ortamlarda çalıştırmayı, aktif hale getirmeyi sağlayan teknolojiye verilen isimdir. Üretmiş olduğunuz uygulamalar için önemli imkânlar sağlamaktadır. Bunların en başında derleme ve paketleme işlemleri gelmektedir. Daha sonra ise paketlenmiş içerikler farklı ortamlarda çalıştırılmak üzere gönderilir. Doğru ve yeterli kaynaklarla bir arada kullanıldığı takdirde uygulamanız adına önemli düzeltmeler yapar ve uygulamanızın kullanım kalitesini büyük ölçüde geliştirir.

Docker için hangi platform? Docker teknolojisini kullanmak isteyen birçok kişi bunu yapabilecekleri platformları merak ediyorlar ve bu konuda endişe duyabiliyorlar. Ancak burada endişe edilecek bir şey yok. İsterseniz Windows, isterseniz Linux ya da Mac üzerinde bu teknolojiyi kullanabilirsiniz. Ayrıca birçok programlama dili de bu sisteme uygundur. Yani spesifik bir dil bilmeniz gerekmiyor. Örnek olarak Java, C# ya da Python dillerinden herhangi birini bilmeniz işlemleri gerçekleştirmeniz için yeterli olacaktır.

Geliştirilmiş olan ürünler müşterilere sunulmadan önce belirli süreçlerden geçmektedir. Bu süreçlerin her biri müşteri deneyimini daha da yüksek kaliteli hale getirmek için tasarlanırlar. Bu tip bir durumun inşa edilmesi için geçtiğimiz yıllarda çoğunlukla Sanallaştırma adını da verdiğimiz Virtualization teknolojisi kullanılıyordu. Ancak yıllar boyunca yaşanan gelişmelerle birlikte artık Containerization teknolojisine geçiş yapıldı. Hem çalışma kalitesi hem de çalışma mantığıyla bu sistemler birbirlerinden çok farklılar.

Containerization (Konteynerleştirme) Nedir?

Docker teknolojisinin temel mantığı Konteynerleştirme işlemlerine dayanmaktadır. Birbirlerinden farklı uygulamalar tam anlamıyla izole bir şekilde çalıştırılırlar. Burada kaynak kullanımı gerçekten de oldukça düşüktür. Çok kısa bir süre içerisinde başlatılabilir ve vakit kaybını önler. Konteynerleştirme sayesinde uygulamalarınız her ortamda çalışabilecek şekilde tutulur ve tüm bu işlemler gerçekten de saniyeler içinde gerçekleşir. Dağıtım işlemi de oldukça kolay bir şekilde tamamlanabilir.

Hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Şimdi Projenizi Başlatın

Hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak ister misiniz?

İletişim
Son Yazılar
  • Web Tasarım Ajansı Nedir ve Ne İşe Yarar?
    Web Tasarım Ajansı Nedir ve Ne İşe Yarar?
  • İçerik Pazarlaması Nedir?
    İçerik Pazarlaması Nedir?
  • Profesyonel Web Sitesi Tasarımı Nedir ve Neden Önemlidir?
    Profesyonel Web Sitesi Tasarımı Nedir ve Neden Önemlidir?

Continue Reading

Previous post

Flutter Nedir?

Next post

Google Pagespeed Nedir?

Şimdi Projenizi Başlatın

Profesyonel ve alanında uzman ekibimizle, aradığınız tüm dijital çözümler Webliyum'da! Hemen bir uzman ile görüşmeye başlayarak, tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz.
Teklif Alın

Webliyum.net müşterilerin ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş profesyonel web tasarım, SEO,
e-ticaret sistemleri ve dijital hizmetler sunmaktadır.

Hizmetlerimiz
Profesyonel Web Tasarım
E -Ticaret Sistemleri
SEO Optimizasyonu
İnternet Reklamcılığı
Kurumsal
Hikayemiz
Projeler
WeBlog
Çerez Politikası
Destek
Dökümanlar ve Programlar
Sık Sorulan Sorular
Bilgi Tabanı
İletişim

Webliyum – © Tüm hakları saklıdır.

Close
Search

Hit enter to search or ESC to close